Nya metoder kan användas inom migrationsforskning - Lina Eklund berättar inför seminarium 25 september

Bild

Inför det första seminariet i Pufendorfinstitutets initiativ för att främja tvärvetenskapliga infallsvinklar på migrationsforskning berättar forskare Lina Eklund om hur nya forskningsmetoder kan användas inom migrationsforskning.

Seminariet - Ecologies of Migration - Interlinkages between Resources, Mobility and Environment - genomförs 25 september och fokuserar på hur migration är sammanlänkad med resurser, klimatutmaningar och mobilitet.

Det utforskar förståelsen av migration som en adaptationsstrategi för människor som står inför utmaningar som omfattar förändringar i klimat och våldsamma konflikter.

2017-10-15
På ett mycket allmänt plan söker jag svar på frågan "Hur vet vi vad vi vet?" Matthew Bietz, gästforskare tema DATA
2017-10-13
Följ tema Nature of Peace blogg: "Vi vill dela med oss och dokumentera våra erfarenheter"