Interstellär kommunikation

Lecture
Pufendorftemat "A Plurality of Lives" bjuder in gästföreläsare Paul Quast

Den tionde oktober 2016 genomfördes den interstellara sändningen av "A Simple Response to an Elemental Message" från Europeiska rymdorganisationens (ESA eller European Space Agency) markstation Cebreros i riktning mot nordpolen. Detta var en del av ett samarbete mellan ESA, UK Astronomy Technology Centre, Unviersity of Edinburgh och många andra samarbetspartners. Paul Quast som inledde detta initiativ kommer att ta upp några av de etiska och praktiska utmaningarna förknippade med detta och hur tvärvetenskaplig forskning lett till många lösningar.

Tid:
2017-04-24 10:30 till 12:00