Lunchkonserter

I byggnaden Classicum är det högt i tak. Det märks inte minst när huset fylls av musik! En gång i månaden bjuder vi in till konsert, ta med egen lunch och kom och lyssna!

Höstens lunchkonserter

Tid: 12.15 - 13.00

Plats: Pufendorfinstitutet 2a våningen.

24/10 - Giovannikvartetten framför ett program som anknyter till Pufendorfintiativet för tvärvetenskaplig migrationsforskning. Kvartetten består av Sofia Nelson på blockflöjter, Karin Samuelsson på barockviolin, Anna Thorstensson på barockcello och Marcus Mohlin på cembalo. Medlemmarna har studerat på Musikhögskolan i Malmö.

31/10 - Vindakvartetten framför Verdis stråkkvartett i E-moll samt en sats ur ett verk av en kompositör vars namn vi överlåter till åharörna att gissa... Kvartetten består av Caroline Karpinska och Maria Bergström på violin, Elina Nygren på viola samt Gerda Homquist på cello. Medlemmarna har studerat på Musikhögskolan i Malmö.

12/12 - Gerda klarinetttrio framför Mozarts "Kegestatt"-trio med violastämman ersatt med en cello, även arrangemang av Astor Piazzola, bland annat "Otoño" och "Invierno".

Höstens musiker

Vindla