Om oss

Pufendorfinstitutet är Lunds universitets tvärvetenskapliga forskningsinstitut. Målsättningen är att vara en kreativ mötesplats, en ”inkubator” för nya idéer och en språngbräda för nya forskningssatsningar.

På Pufendorfinstitutet ges möjlighet för forskare att förenas i arbete med problem över ämnes- och fakultetsgränserna och att arbeta med frågor som får bättre svar om man samarbetar. Här arbetar man i större projekt som kallas för ”teman”, eller i mindre, som benämns ”Advanced studygroups”.

Varje år välkomnar vi en eller flera internationella gästforskare som arbetar med oss och våra teman. Vi arrangerar konferenser, workshops och symposier och ger ut en tidskriftserie där man kan man läsa om vad som sker i de olika projekt som bedrivs vid institutet.

Lokalerna är belägna i det vackra ”Classicum” och vi hyr ut både hörsal och seminarierum till hela universitetet. Vill man besöka oss för att se på de avgjutningar av grekiska statyer som pryder institutet och minner om husets historia är man också välkommen. Ett särskilt bra tillfälle för allmänheten att uppleva den inspirerande miljön är vid någon av våra återkommande lunchkonserter. Både modernare och klassisk musik spelas, oftast stråkkvartetter, och inträdet är alltid fritt.

Vill du veta mer om människorna bakom Pufendorfinstitutet, se fliken "Kontakt"

Astro_4