Samarbeten

Pufendorfinstitutet tillhör Lunds universitets särskilda verksamheter och samarbetar på lika villkor med alla fakulteter. Att öka samverkan och främja utveckling av nätverk både inom och utom universitetet är en viktig del i institutets arbete, det är en målsättning som genomsyrar alla forskningsprojekt och är en förutsättning för arbete i teman såväl som i studiegrupper (ASG).

Internationell samverkan främjas bl.a av de gästforskare som knyts till varje tema. Dessa experters anställning möjliggörs av ett anslag från LMK-stiftelsen. Pufendorfinstitutet samarbetar också med stiftelsen i arbetet med ett årligen återkommande diskussionsforum för yngre forskare, det s.k "Björklidenforum".