Idéforum i Björkliden

”Björklidenforum”är ett forum för unga forskare vid Lunds universitet. Ett tiotal unga forskare från alla fakulteter reser varje år till Björkliden i september. Under fyra dagar hålls workshops och diskussioner om utmaningar och utveckling av tvärvetenskap. Mötena sker under ledning av Sven Strömqvist, Göran Bexell, Sture Forsén och Susanne Åkesson och resulterar i ett dokument (ibland kallat manifest) författade av deltagarna. Fokus ligger på unga forskares karriärvägar relaterat till möjligheter avseende tvärvetenskaplig forskning  och dokumenten lämnas till universitetsstyrelsen.