LMK-stiftelsen

Pufendorfinstitutet har ett viktigt stöd i LMK-stiftelsen. LMK står för initialerna i entreprenören Lars Mikael Karlssons namn. Han var en av grundarna till Axis AB och han gav strax före sin bortgång i september 2005 uttryck för en önskan att stödja och stimulera den vetenskapliga forskningen, särskilt den mång/tvärvetenskapliga och i första hand vid Lunds universitet. Stiftelsens syfte är att i möjligaste mån tillmötesgå hans vilja.

Sedan starten 2009 har stiftelsen bidragit med ett anslag som gjort det möjligt att anställa flera internationella gästforskare. Tillsammans med Pufendorfinstitutet stödjer stiftelsen också universitetets tvärvetenskapliga arbete genom att varje år bjuda in till vad som kallas Idéforum i Björkliden. Detta sker i samarbete med Sture Forsén, institutets Senior scientific advisor.

Mer om LMK-stiftelsens bakgrund,arbete och visioner kan man läsa om på deras hemsida: http://lmkstiftelsen.se/