Vad är en Advanced Study Group?

En Advanced Study Group, ASG, kan beskrivas som ett ”mini-tema” - där en grupp forskare från minst tre fakulteter samlas kring ett gemensamt forskningsproblem.

I en ASG ges forskare tillfälle att arbeta tillsammans med ett forskningsproblem eller idé som befinner sig i ett tidigt skede i en tvärvetenskaplig miljö. Som forskare kan du prata ihop dig med andra, testa idéer och se var ni hamnar. ASG initieras av forskare som söker möjligheten vid utlysning, oftast under höstterminen, med deadline i januari, och beslut två månader senare.

Hur arbetar forskare inom ASG?

ASG håller möten, seminarier och workshops på institutet. De har fri tillgång till Pufendorfinstitutets lokaler och får medel för att  kunna bjuda in föreläsare, hålla seminarier och workshops m.m.

Läs mer om aktuella och tidigare ASG under "Verksamhet"

trapp