Vad är en Advanced studygroup?

En Advanced studygroup kan beskrivas som ett ”mini-tema” - en grupp forskare från minst tre fakulteter som samlas kring ett gemensamt forskningsproblem.

I en ASG ges tillfälle att arbeta med ett forskningsproblem eller idé som befinner sig i ett tidigt skede. I en ASG ges tillfälle att fundera vidare tillsammans med andra i en tvärvetenskaplig miljö. Man kan prata ihop sig, testa idéer och se var man hamnar. Liksom när det gäller tema initieras ASG av forskare vid universitetet som söker möjligheten vid utlysning. Detta sker under hösten deadline i januari och beslut två månader senare.

Hur fungerar det?

Advanced studygroups håller möten, seminarier och workshops på institutet. De har fri tillgång till våra lokaler och får medel för att  kunna bjuda in föreläsare, hålla seminarier och workshops m.m.

Läs mer om aktuella och tidigare ASG under "Verksamhet"