Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Kulturnatten 2014

konst, vetenskap, musik

Kulturnatten 2014 arrangerades på Pufendorfinstitutet i samarbete med Kungliga Fysiografiska sällskapet, Konstnärliga fakulteten, Inter Arts center och Teatr Weimar.
 

Institutet firade 5 år och Kulturnatten fyllde 30! De sammanlagda 35 åren firade vi med med födelsedagsfika i trädgården. Vädret var soligt, varmt och en strid ström av vuxna och barn passade på att ta en paus på gräsmattan när institutet bjöd på saft och kakor. Inne i huset höll Kungliga Fysiografiska Sällskapet föreläsningar på temat "Överlevnad", konstfilmer visades på loop, konst, teaterläsning, musikaliska improvisationer och verk visades och framfördes under hela dagen.
 

Collage_kn

 

Tre föreläsare från Fysiografen fyllde stora hörsalen under Kulturnatten:
Charlotte Erlanson-Albertsson, specialist på aptitreglering, berättade om kostens betydelse för vår överlevnad och Per Lundberg talade om utrotningshotade arter, vad som händer när ekosystem förändras och vad vi kan göra.Roland von Bothmer, expert på växtförädling och bioteknik, presenterade och visade film om fröbanken på Svalbard - "The Backup Copy":

 

Pianisten Sven Bjestedt spelade sin doktorsavhandling i musikpedagogik. "Jazzimprovisation som storytelling: Om metaforer i toner och ord" och Henrik Frisk framförde "Opposite Black Noise" Solo laptop improvisation med 8 högtalare."Att överleva är att navigera kaoset". NilsDernevik läste ur pjäsen "In Memoriam to identity" av Jörgen Dahlqvist. Regi: Linda Ritzen.

På nedre plan visades videoinstallationer på loop:

”Persona Peep Show” -  videomonolog som leker Bibi Andersson som leker Liv Ullman som leker Blondie som leker Videodrome som leker herravälde som leker lockande röster som leker besatthet som leker vägran som leker väggar som leker brist som leker avstjälpningsplats som leker strupsång som leker konstgjord befrielse” Verk av Sara Tuss Efrik, och Mark Hammarberg Efrik

”I Love Mummy & Mummy Loves Me” - två variationer av August Strindbergs Moderskärlek. Videodiptyk av Sara Tuss Efrik

”Virtual communication”. Installation av Fabio Monni som undersöker kommunikation i gränssnittet mellan teknik och människa. Regissör: Jörgen Dahlqvist. Skådespelare: Linda Ritzén och Kajsa Ericsson, Teatr Weimar.

Fabio Monni visade ockå teckningar (nedladdningsbara med QR-koder): ”My grandpa´s funeral”

Pufendorfinstitutet
Lunds universitet

Box 117, 221 00 LUND

Besöksadress: Biskopsgatan 3