Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Lunchkonserter

I byggnaden Classicum är det högt i tak. Det märks inte minst när huset fylls av musik! En gång i månaden bjuder vi in till konsert, ta med egen lunch och kom och lyssna!

Höstens lunchkonserter

Tid: 12.15 - 13.00

Plats: Pufendorfinstitutet 2a våningen.

7/3 - Vindlakvartetten framför Bacewicz 4e stråkkvartett och Schuberts ofullbordade stycke. Kvartetten består av Caroline Karpinska och Maria Bergström på violin, Elina Nygren på viola samt Gerda Homquist på cello. Medlemmarna har studerat på Musikhögskolan i Malmö.

4/4 - En ny trio med musikanterna Jonas Losciale på klarinett, Gerda Holmquist på cello och Julia Sigova på piano framför Rota och Piazzola. Lunchkonserten på Pufendorf innebär premiär för denna nystartade trio från Malmö. Vi har alla tidigare fördjupat oss i den modernare delen av kammarmusiken men vill med denna trio tillåta oss att blanda tidsepoker och stilar och helt enkelt spela det som vi tycker är allra bäst!

9/5 - Giovannikvartetten framför Telemann. Kvartetten består av Sofia Nelson på blockflöjter, Karin Samuelsson på barockviolin, Anna Thorstensson på barockcello och Marcus Mohlin på cembalo. Medlemmarna har studerat på Musikhögskolan i Malmö

30/5 - Kvartett 168 med Kanerva Juutilainen och Christopher Dury på violin, Malin Wikblad på viola och Lisa Ekmark på cello framför Mendelssohns A-moll kvartett Op. 13. Namnet på kvartetten är fritt översatt från kinesiska numerologin och står för "framgång och lycka tillsammans."

 

13/6 - Lunds kammarsolister framför ett smörgåsbord av barock musik i form av Bachs Goldberg variationer för stråktrio samt ur solo suite i C-dur för cello, cellosonat nr 10 av Jean-Baptiste Barriere för två cello och en fantastiskt violinsonat med continue av Johann Paul von Westhoff. Anders Hjortvall är 1:e konsertmästare i Malmö Operaorkester och Gustav Ölmedal är solocellist i Helsingborgs Symfoniorkester, Christian Sundewall är cellist i Malmö Operaorkester och Ragnhild Qvale Hammer viola, är frilans.

 

Sidansvarig:

Höstens musiker

K168
K168

Vindla
Vindlakvartetten

Giovannikvartetten
Giovannikvartetten

Lunds Kammarsolister
Lunds Kammarsolister

 

 

Pufendorfinstitutet
Lunds universitet

Box 117, 221 00 LUND

Besöksadress: Biskopsgatan 3