Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Institutets egna initiativ

Med jämna mellanrum håller Pufendorfinstitutet seminarier och workshops om aktuella globala problem, läs vidare för att se vad vi arbetar på nu.

 

2016

Enligt WHO är utbrottet av zikavirusinfektion i Syd- och Centralamerika ett globalt hälsohot som kräver en koordinerad global insats. Stark misstanke råder om ett samband mellan zikavirusinfektionen och microcefaly samt andra neurologiska komplikationer. Viruset sprids i stort sett av myggor.

 

Pufendorfinstitutet och samarbetspartners arbetar just nu på ett seminarie och workshop till den 6e Oktober för att hålla diskussioner och finna möjliga lösningar på de problem som råder kring zikavirusinfektionen och dess spridning.

 

2014

Den 1 december 2014 höll Pufendorinstitutet en workshop med syfte att föra diskussion om —och finna lösningar till— problem i samband med Ebola epidemin, ett initiativ som möjligjordes av stöd från LMK-stiftelsen.

Sidansvarig:

Pufendorfinstitutet
Lunds universitet

Box 117, 221 00 LUND

Besöksadress: Biskopsgatan 3