Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

ASG Imaging for life

Inom många forskningsfält finns ett stort behov av imaging med olika kontrast och vid olika längdskalor för att kunna studera livets beståndsdelar - från molekyler och celler till organ och levande organismer. Dessutom behöver forskare idag ofta använda både integrativa och korrelativa analysmetoder för att få svar på sina frågor. Lunds universitet har inom imaging stor kompetens och flera olika excellenta faciliteter lämpliga att använda fristående men också för förberedande arbete innan synkrotronljus imaging, och för utförande av kompletterande analyser.

Med hjälp av Pufendorfinstitutet kommer arbete startas för att brygga samman och synliggöra kompetenser och strukturer som finns i Lund och på så sätt bidra till att Lunds universitet utvecklas till en världsledande smältdegel för korrelativ imaging, involverande både synkrotronstrålnings och neutron-strålnings imaging. Gruppen kommer också att verka för att möjliggöra att det på MAX IV byggs ett strålrör med arbetsnamnet MedMAX dedikerat till medicinsk och biologisk forskning. MedMAX kommer att på egen hand bli ett helt unikt instrument, och samtidigt en viktig del i Lunds ekosystem av imaging-resurser. Tillsammans med ESS - inom några år - kan MedMAX och de andra imaging resurserna ge Lunds universitets forskning en oslagbar konkurrenskraft.

 

Medlemmar

Kajsa M. Paulsson (Koordinator)

Forskare, Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap
Medicinska fakulteten, Lunds universitet
kajsa_m.paulsson [at] med.lu.se
+46 46 222 41 67
+46 70 608 33 81
http://www.med.lu.se/english/expmed/research/antigen_presentation

 

Lars Dahlin

Freddy Ståhlberg

Jonas Tegenfeldt

Dan E. Nlsson

Reine Wallenberg

Martin Bech

Karl Åström

Rajmund Mokso

Stephen Hall

Crister Ceberg

Gunnar Gouras

Markus Stroble

 

Sidansvarig:

Pufendorfinstitutet
Lunds universitet

Box 117, 221 00 LUND

Besöksadress: Biskopsgatan 3