ASG The Nature of Peace

Miljöpåverkan i samhällen efter väpnade konflikter

Exempel på regioner som nyligen genomgått övergången till fred efter interna väpnade konflikter återfinns runtom på jorden. Trots en relativt ingående förståelse för de sociala och politiska faktorer som påverkar och främjar försoning och dess framgång eller misslyckande så saknas det förståelse för hur de ekonomiska, politiska och sociala processerna, som är en naturlig del i försoning, påverkar miljön och kan leda till, eller vidare urholka, miljörättvisa och hållbarhet. Vårt mål är att undersöka orsakssambanden mellan fred och miljön inom ramen för interna väpnade konflikter.

Medlemmar

Torsten Krause (Koordinator)

Studierektor, postdoc, Lunds universitets centrum för studier av uthållig samhällsutveckling (LUCSUS), Lunds universitet
Kontakt:
torsten.krause [at] lucsus.lu.se