ASG The Roles of Photography in Academic Research and Communication

Fotografi och den fotografiska bilden har spelat en central roll i forskning inom många olika discipliner. Trots detta, reflekterar vi sällan över fotografins roll i forskningen, och i än mindre grad jämför och diskuterar olika sätt att använda och förhålla sig till den fotografiska bilden över disciplingränserna. Huvudsyftet med denna ASG är att skapa utökad och tvärdisciplinär kunskap om hur fotografi och den fotografiska bilden används i forskning, och vetenskaplig analys och förmedling. Forskning om och forskning med fotografiska bilder blir viktigare och mer omfattande som en följd av bildteknikens utveckling och bildens allt större utrymme i samhället.

Chris Mathieu (Koordinator)

Universitetslektor (Docent), Sociologiska institutionen