Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Tema Digiwork

Work and Organization in the Digital Age
Vårt tema har som mål att undersöka hur den tekniska revolutionen förvandlat sättet vi arbetar på, både som individer och på en organisatorisk nivå, samt utmaningarna detta innebär nationellt och globalt.

Internet och kommunikationsteknologi (IKT) har blivit en del av våra liv dels genom allestädes närvaro av smartphones och plattor men även integrerat i biljettmaskiner, robotgräsklippare, dialysmaskiner och andra hushållsmaskiner som är kopplade till internet, som i allmänhet börjat kallas för Internet of Things (IoT). Vårt tema för samman forskare från 4 fakulteter (Ekonomihögskolan, LTH, Humaniora och teologiska samt Samhällsvetenskapliga), 6 institutioner, 3 institut och 2 universitet, med alltifrån doktorandstudenter till professorer. Vårt grupparbete kommer att organiseras runt så kallade ”personas”, fiktiva men realistiska exempel på yrken och roller i sin arbetsmiljö såsom sjukvård (t.ex. vård av cancerpatienter i deras egna hem via uppkopplade enheter); undervisning (t.ex. administrativa system och användandet av e-lärande plattformer och mjukvara) eller drift och förvaltning (t.ex. fjärrarbete eller handleda virtuella team). Grundläggande betoning av personas som representanter för arbetsmiljöer erbjuder ett unikt tillfälle att sprida vår multidisciplinära forskning på ett kreativt sätt såväl som i traditionellt publiceringsformat, t.ex. genom en kort tecknad serie eller korta (tecknad eller filmad) filmklipp som framställer personas.

 

Temat har både blogg och twitter där ni kan följa arbetet. Vill ni komma i direkt kontakt med dem så hör med koordinatorerna nedan:

 

Koordinatorer

Elizabeth Bjarnason, biträdande universitetslektor
Institutionen för datavetenskap
elizabeth.bjarnason [at] cs.lth.se (elizabeth.bjarnason)elizabeth.bjarnason [at] cs.lth.se (@cs.lth.se)
+46 46 222 41 41

Magnus Andersson, universitetslektor
Institutionen för kommunikation och medier
magnus.andersson [at] kom.lu.se
+46 46 22234 82

Stephan Schaefer, biträdande universitetslektor
Företagsekonomiska institutionen
stephan.schaefer [at] fek.lu.se
 

 

Digiwork gruppbild
Sidansvarig:

Pufendorfinstitutet
Lunds universitet

Box 117, 221 00 LUND

Besöksadress: Biskopsgatan 3