Nya metoder kan användas inom migrationsforskning - Lina Eklund berättar inför seminarium 25 september

Bild

Inför det första seminariet i Pufendorfinstitutets initiativ för att främja tvärvetenskapliga infallsvinklar på migrationsforskning berättar forskare Lina Eklund om hur nya forskningsmetoder kan användas inom migrationsforskning.

Seminariet - Ecologies of Migration - Interlinkages between Resources, Mobility and Environment - genomförs 25 september och fokuserar på hur migration är sammanlänkad med resurser, klimatutmaningar och mobilitet.

Det utforskar förståelsen av migration som en adaptationsstrategi för människor som står inför utmaningar som omfattar förändringar i klimat och våldsamma konflikter.

2017-12-08
Naturens glöms bort i fredsprocesser – kan leda till nya konflikter menar Pufendorftema
2017-11-29
Boklansering av Liv: Utomjordiskt, Syntetiskt, Artificiellt 11 december