Vad betyder begreppet miljömigration? Professor Mo Hamza förklarar

Bild
“In search of shelter: mapping the effects of climate change on human migration and displacement” © by 2008 CARE International. Used by permission.

Inför det första seminariet i Pufendorfinstitutets initiativ för att främja tvärvetenskapliga infallsvinklar på migrationsforskning diskuterar Proferssor Mo Hamza begreppet miljömigration: vem är en så kallad miljöflykting? Vad betyder begreppet?

Seminariet - Ecologies of Migration - Interlinkages between Resources, Mobility and Environment - genomförs 25 september och fokuserar på hur migration är sammanlänkad med resurser, klimatutmaningar och mobilitet.

2017-12-08
Naturens glöms bort i fredsprocesser – kan leda till nya konflikter menar Pufendorftema
2017-11-29
Boklansering av Liv: Utomjordiskt, Syntetiskt, Artificiellt 11 december