Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Gamla Teman bjuds in på nytt

Arbete på bärbara dator vid bord. Foto.

Under hösten 2021 ges medlemmar från gamla Teman en unik möjlighet att få komma tillbaka och arbeta vid institutet igen. Nysatsningen, Teman 2.0, innebär att tidigare Temaidéer kan väckas till liv för att hitta nya vägar framåt.

De senaste tio åren har vi kunnat följa hur vildvuxna och oslipade forskningsidéer, som en gång började sin utveckling hos oss i våra Teman, har mognat; skärpts till; vuxit och tagit form som etablerad forskning på olika håll vid Lunds universitet. Det är vi stolta och glada över att ha bidragit till.

Nu är vi också nyfikna. Finns det idérika tankar som under Temats tid vid institutet inte hade möjlighet att utvecklas då, men som skulle kunna bli till något nu? Eller skulle man kanske få syn på något nytt om man gav sina gamla uppslag ny och aktuell belysning?

Eftersom vi tycker att det vore både roligt och intressant att undersöka det här närmre, utlyser vi nu Teman 2.0. I nysatsningen Teman 2.0 vill vi ge tidigare Teman en möjlighet att återvända för att göra något nytt med sina ursprungliga idéer, vrida dem ett extra varv och utmana sina medlemmar till att plocka upp lösa trådar och tänka fritt en gång till – under fyra månader tillsammans – höstterminen 2021.

I en första omgång önskar institutet en kort intresseanmälan om att få bilda ett Tema 2.0. Anmälan ska vara institutet tillhanda senast den 10e mars. Därefter utser Pufendorinstitutets styrelse de grupper som ombeds skriva en utförligare ansökan.

Läs mer om vad en intresseanmälan ska innehålla och hur planen för ansökan, deadlines och beslut ser ut här.