Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Pufendorfinstitutets 10 års jubileum

I år är det 10 år sedan Pufendorfinstitutet invigdes. Det kommer vi att markera med en gedigen analys av vad dessa 10 år har inneburit för de forskare som verkat på institutet och den forskning som vuxit fram här.

Själva jubileumsfirandet äger rum den 12-14 september. Då kommer vi att uppmärksamma höjdpunkter i vår korta men intensiva historia och öppna för en diskussion om framtida forskningsutveckling med inbjudna gäster, universitetets anställda och intresserad allmänheten.

Mer information om kommande aktiviteter kommer inom kort

Kort historik om Pufendorfinstitutet.

Initiativet till ett "Institute for Advanced Studies" vid Lunds universitet togs under Göran Bexells tid som rektor och det gavs namn efter Samuel von Pufendorf (1632-1694). Han var Lunds universitets första strategiskt rekryterade professor, som tillämpade en bred och vad vi idag skulle kalla flerdisciplinär teoriutveckling.

Huset från 1886, uppfördes ursprungligen för Fysiska institutionen och hade därefter varit Antikmuséum och institution för Antikens Kultur och Samhällsliv. Med hjälp av bidrag från Marianne och Marcus Wallenbergs stiftelse renoverades huset på ett stilfullt sätt och i maj 2009 kunde Pufendorfinstitutet invigas.  

Pufendorfinstitutet
Lunds universitet

Box 117, 221 00 LUND

Besöksadress: Biskopsgatan 3