Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

DigiWork Öppet Hus med seminarium

Other, 350-årsjubileum

Pufendorftemat "Work and Organisation in the Digital Age" kommer att hålla öppet hus med seminarium som en del av LU350 jubileumsfirande och vetenskapsveckan "Det Digitala Samhället"

09.15 - 10.15 "Digitaliserade arbetsliv". Seminarium med DigiWorks projektteam

Seminariet presenterar DigiWork-projektet som har utforskat hur digitaliseringen påverkar arbetslivet. Gruppen presenterar situationer som illustrerar arbetslivet för olika yrkeskategorier som lärare sjuksköterskor, fastighetsmäklare och lastbilschaufförer bland andra. Ett antal analytiska teman har framträtt ur tvärvetenskapliga analyser av dessa situationer. Seminariet skapar bakgrunden för och introducerar vår affischutställning, där situationerna från arbetslivet bokstavligt illustreras med hjälp av tecknade serier.

10.15 - 10.45 Affischutställning med fika

10.45 - 12.00 "Företag i förändring: Digital omvandling av kontoret". Seminarium med Melissa Gregg [1]

Från system WeWork [2] till LiquidSpace [3], Grind [4] till Spacious [5], bygger samarbetande operatörer och tredje partsleverantörer av arbetsplatformer ett nytt affärsekosystem utanför den traditionella företagssfären. Denna nya generation av affärsverksamhet växer fram ur utbudet av utrymme-som-tjänst som omvandlar den fysiska infrastrukturen i kontorsutrymmen till at möta de krav som en snabbt förändrande digital ekonomi ställer. Tre sammanstrålande faktorer driver på ökningen av 'vid behov'-kontor: ökningen av konsultarbete, störningar i inhyrnigsmodeller för affärsverksamheter, och företagens behov att hantera betingade och globalt distribuerade arbetsgrupper. För varje fall, så skapar oberoende arbetare karriär och professionella nätverk, med hjälp av IT-infrastruktur som tillhandahålls av företag, som huserar medlemmar snarare än anställda. 'Vid behov'-kontor är stora företags motsvarighet till AirBnB, en del av en större trend inom konsumentstyrd arbetsplatsomvandling. Teknikens rolls som facilitator för den här förändingen är fokus för det här seminariet.

 

Vänligen registrera er för evenemanget senast den 24 april.

Har ni frågor, vänligen kontakta Elizabeth Bjarnason: elizabeth [at] cs [dot] lth [dot] se

 

[1] http://intel.academia.edu/MelissaGregg
[2] https://www.wework.com/
[3] https://liquidspace.com/
[4] http://www.grindspaces.com/
[5] https://www.spacious.com/

Tid: 
2017-04-27 09:15 till 12:00
Plats: 
Pufendorfinstitutet, Sölvegatan 2/Biskopsgatan 3, Lund
Kontakt: 
elizabeth.bjarnason [at] cs.lth.se

Om händelsen

Tid: 
2017-04-27 09:15 till 12:00
Plats: 
Pufendorfinstitutet, Sölvegatan 2/Biskopsgatan 3, Lund
Kontakt: 
elizabeth.bjarnason [at] cs.lth.se

Pufendorfinstitutet
Lunds universitet

Box 117, 221 00 LUND

Besöksadress: Biskopsgatan 3