Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Hur gör man en "rättvis" övergång till alternativa energikällor?

Symposium
Pufendorftemat "Energy Justice" håller presentationer av Benjamin Sovacool och Gordon Walker samt en paneldiskussion om vad "rättvisa" innebär i övergången i alternativa energikällor.

I den pågående energiomställningen från fossila energikällor till förnybara energikällor krävs att man tar hänsyn till etiska dilemman i hur fördelar och kostnader fördelas, särskilt för sällsynta eller svårtillgängliga resurser. Det gäller såväl mellan invånare av städer och landsbygd, norr och söder, låg- och höginkomsttagare som mellan nuvarande och framtida generationer. Det blir en fråga om energirättvisa: hur kan vi förstå och främja rättvisa och likställdhet när man tar i beräkning dåtida, nutida och framtida beslutsfattande, produktion och tillgång till energi.

 

Samtliga presentationer och diskussioner kommer att hålla på engelska, för mer information om eventet se den engelska sidan här.

Tid: 
2017-05-23 08:30 till 14:00
Plats: 
Biskopsgatan 3, Pufendorfinstitutet
Kontakt: 
vasna.ramasar [at] lucsus.lu.se

Om händelsen

Tid: 
2017-05-23 08:30 till 14:00
Plats: 
Biskopsgatan 3, Pufendorfinstitutet
Kontakt: 
vasna.ramasar [at] lucsus.lu.se

Pufendorfinstitutet
Lunds universitet

Box 117, 221 00 LUND

Besöksadress: Biskopsgatan 3