Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Lunchkonserter

I byggnaden Classicum är det högt i tak. Det märks inte minst när huset fylls av musik! En gång i månaden bjuder vi in till konsert, ta med egen lunch och kom och lyssna!

Höstens lunchkonserter

Tid: 12.15 - 13.00

Plats: Pufendorfinstitutet 2a våningen.

24/10 - Giovannikvartetten framför ett program som anknyter till Pufendorfintiativet för tvärvetenskaplig migrationsforskning. Kvartetten består av Sofia Nelson på blockflöjter, Karin Samuelsson på barockviolin, Anna Thorstensson på barockcello och Marcus Mohlin på cembalo. Medlemmarna har studerat på Musikhögskolan i Malmö.

31/10 - Vindakvartetten framför Dvoraks stråkkvartett i F-dur "Den amerikanska" samt en sats ur ett verk av en kompositör vars namn vi överlåter till åharörna att gissa... Kvartetten består av Stina Jansson och Maria Bergström på violin, Elina Nygren på viola samt Gerda Homquist på cello. Medlemmarna har studerat på Musikhögskolan i Malmö.

12/12 - Gerda klarinetttrio framför Mozarts "Kegestatt"-trio med violastämman ersatt med en cello, även arrangemang av Astor Piazzola, bland annat "Otoño" och "Invierno".

 

Sidansvarig:

Höstens musiker

 

Vindla
Vindlakvartetten

Giovannikvartetten
Giovannikvartetten

 

 

 

Pufendorfinstitutet
Lunds universitet

Box 117, 221 00 LUND

Besöksadress: Biskopsgatan 3