Om Pufendorfinstitutet

Pufendorfinstitutet (Pufendorf IAS) är ett tvärvetenskapligt institut vid Lunds universitet, en kreativ mötesplats för forskare vid universitetets samtliga fakulteter. Målsättningen är att verka som en ”inkubator” för nya idéer och en språngbräda för nya forskningssatsningar.

Vid Pufendorfinstitutet ges möjlighet för forskare att förenas i arbete med problem över ämnes- och fakultetsgränserna och att arbeta med frågor som får bättre svar om man samarbetar. Här arbetar man i större grupperingar som kallas för ”teman”, eller i mindre, som benämns ”Advanced Study Groups”.

Varje år välkomnar vi en eller flera internationella gästforskare som arbetar med oss och våra teman. Vi arrangerar konferenser, workshops och symposier och ger ut en tidskriftserie där man kan man läsa om vad som sker i de olika projekt som bedrivs vid institutet.

Lokalerna är belägna i det vackra hus som byggdes för Fysiska institutionen 1886 och vi hyr ut både hörsal och seminarierum till hela universitetet. Vill du besöka oss för att se på de avgjutningar av grekiska statyer som pryder institutet och minner om husets historia är du också välkommen. Ett särskilt bra tillfälle för allmänheten att uppleva den inspirerande miljön är vid någon av våra återkommande lunchkonserter. Både modernare och klassisk musik spelas, oftast stråkkvartetter, och inträdet är alltid fritt.

För att nå Pufendorfinstitutets fasta medarbetare, se fliken "Kontakt".

Astro_4