Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Lunchkonserter

Hos oss på Pufendorfinstitutet är det högt i tak. Det märks inte minst när huset fylls av musik! En gång i månaden bjuder vi in till konsert, ta med egen lunch och kom och lyssna!

Höstens lunchkonserter

Tid: 12.15 - 13.00

Plats: Pufendorfinstitutet 2a våningen.

4/9 - LuKaS, Lunds Kammarsolister spelar stråktrio i G-dur, Op. 9 nr. 1 av Ludwig van Beethoven. LuKaS består av violinisten Anders Hjortvall som är första konsertmästare på Malmö Opera, Ragnhild Qvale Hammer som är norsk frilansmusiker, solocellisten Tomas Lundström som spelar vid Malmö Opera.

2/10 - Vindlakvartetten framför en kvartett av Ture Rangtröm, "Un notturno nella maniera di E Th.A. Hoffmann" och de egna stycken komponerade av Elina Nygren, "Mot bättre vetande" samt "Snålblåst" . Kvartetten består av Caroline Karpinska och Maria Bergström på violin, Elina Nygren på viola samt Gerda Holmquist på cello. Medlemmarna har studerat på Musikhögskolan i Malmö. Obs! Maria Bergström ersätts denna gång av Tove Wadenius.

13/11 - Nordic. Nordic är ett internationellt känt folkmusikband som består av cellisten Anders Löfberg, Erik Rydvall på nyckelharpa och Magnus Zetterlund på mandolin.

4/12 -  Giovannikvartetten bjuder på julstämning från barockens Europa. Kom och hör om gårdstomten, julförbud och pepparkakan som mirakelmedicin. Allt till tonerna av bland andra M. Praetorius, J. Pachelbel och A. Vivaldi. Kvartetten består av Sofia Nelson på blockflöjter, Karin Samuelsson på barockviolin, Anna Thorstensson på barockcello och sång samt Dohyo Sol på luta och teorb. Medlemmarna har studerat på Musikhögskolan i Malmö.

Sidansvarig:

Höstens musiker

Skånska mandoliner
Skånska mandoliner

Vindla
Vindlakvartetten

Giovannikvartetten
Giovannikvartetten

harmonisk verkstad
Harmonisk verkstad

 

 

Pufendorfinstitutet
Lunds universitet

Box 117, 221 00 LUND

Besöksadress: Biskopsgatan 3