Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Lunchkonserter

Hos oss på Pufendorfinstitutet är det högt i tak. Det märks inte minst när huset fylls av musik! En gång i månaden bjuder vi in till konsert, ta med egen lunch och kom och lyssna!

lunchkonsert

Vårens lunchkonserter

Tid: 12.15 - 13.00
Plats: Pufendorfinstitutet 2a våningen.

19 februari - Vindlakvartetten

Vindlakvartetten bjuder på lite olika kortare stycken med tonsättare som på olika sätt utmanar den klassiska musikens normer. Kompositörerna har använt sig av influenser från sina respektive hemländers folkmusiktraditioner och har skapat stycken som kombinerar tradition med konstmusikalisk innovation. 

Grazyna Bacewicz (Polen) - från stråkkvartett nr 4
Gabriella Lena Frank (USA/Peru) - An andean walkabout
JustinianTamusuza (Uganda) - Ekitundo Ekizooka
Javier Alvarez (Mexiko) - Metro Chabacano

 

4 mars – Kvartett 168

Hilding Rosenberg 7:e stråkkvartett

Kvartett 168 är en stråkkvartett baserad i Malmö och består av: Christopher Dury & Johanna Andersson på violin, Malin Wikblad på altfiol och Lisa Ekmark på cello.

 

9 april – Giovannikvartetten

Giovannikvartetten som företrädesvis spelar barockmusik på autentiska instrument består av Sofia Nelson på blockflöjter, Karin Samuelsson på barockviolin, Anna Thorstensson på barockcello och sång samt Dohyo Sol på luta och teorb. Medlemmarna har studerat på Musikhögskolan i Malmö.

 

14 maj – CB3 

CB3 är en instrumental psychrock trio från Malmö, Sverige. Med kosmiska jams, tunga doomiga riff och episka soundscapes har de lockat publiken från både jazzklubbar, rockvenues och psykfestivaler sedan 2013. 

CB3s musik kan beskrivas som en blandning av tunga psykjams av Earthless, Progrock/Jazzrock som Rush, Yes och med Spacerock som Hawkwind och Pink Floyd. 

Trion består av Charlotta Andersson på Elgitarr, Pelle Lindsjö på Elbas och Natanael Salomonsson på Trummor 

 

Sidansvarig:

Lunchkonserter 2019

Vindla 2014
Vindlakvartetten

Kvartett 168
Kvartett 168

Giovannikvartetten
Giovannikvartetten

CB3
CB3

Pufendorfinstitutet
Lunds universitet

Box 117, 221 00 LUND

Besöksadress: Biskopsgatan 3