Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Lunchkonserter

I byggnaden Classicum är det högt i tak. Det märks inte minst när huset fylls av musik! En gång i månaden bjuder vi in till konsert, ta med egen lunch och kom och lyssna!

Vårens lunchkonserter

Tid: 12.15 - 13.00

Plats: Pufendorfinstitutet 2a våningen.

23/1 - Harmonisk verkstad framför Josfe Suks serenad op. 6 samt meditation över den gammeltjeckiska koralen "S:t Wencel" op. 3. Harmonisk verkstad består av Kanerva Juutilainen och Johanna Andersson på violin, Rastko Roknic på viola, Judith-Maria Blomsterberg på cello och Mattias Frostenson på kontrabas. Gruppen framför senromantisk kammarmusik på tidstrogna instrument.

27/2 - Skånska mandoliner framför A. Vivaldi, J. H. Roman, V. Roeser och G. M. Rodriguez. Gruppen består av Ruben Andersson och Mattias Colin på mandolin, Henrik Rahm på mandola, Lena Wiklander på gitarr och Margareta Ringheim på kontrabas.

27/3 - Vindakvartetten framför Lars-Erik Larssons "Intima Miniatyrer". Kvartetten består av Stina Jansson och Maria Bergström på violin, Elina Nygren på viola samt Gerda Homquist på cello. Medlemmarna har studerat på Musikhögskolan i Malmö.

24/4 - Giovannikvartetten. Kvartetten består av Sofia Nelson på blockflöjter, Karin Samuelsson på barockviolin, Anna Thorstensson på barockcello och Marcus Mohlin på cembalo. Medlemmarna har studerat på Musikhögskolan i Malmö.

29/5 - Fredrik Bock framför fransk teorbmusik, italiensk och spansk musik för barockgitarr samt Bach och även lite folkmusik på charango. Fredrik Bock arbetar som lutenist och gitarrist och spelar musik inspirerat från renässansen och barocken. 

 

Sidansvarig:

Höstens musiker

 

Vindla
Vindlakvartetten

Giovannikvartetten
Giovannikvartetten

harmonisk verkstad
Harmonisk verkstad

 

 

Pufendorfinstitutet
Lunds universitet

Box 117, 221 00 LUND

Besöksadress: Biskopsgatan 3