ASG Civil Society and Sustainability Studies (CIVICSUS)

ASGn utforskar hur akademisk kunskap kan vara till nytta för sociala hållbarhetsrörelser.

Den centrala fråga CIVICSUS arbetar med gäller hur och med vilka konsekvenser en vetenskaplig förståelse av hållbarhetsutmaningar kan bidra till sociala hållbarhetsrörelser. Det övergripande syftet med CIVICSUS är att ta fram ett förberedande vetenskapligt underlag inför en mer systematisk utforskning av hur vetenskapliga miljö- och hållbarhetstudier påverkar och bidrar till sociala hållbarhetsrörelser och andra medborgerliga hållbarhetsinitiativ. Målsättningen är att utveckla en heuristik för hur, när och vad vetenskap kan bidra med inom de sociala rörelser som är engagerade i att skapa en hållbar utveckling.

De forskare som ingår i gruppen kommer från samhällsvetenskapliga fakulteten, naturvetenskapliga fakulteten, LTH, Humanistiska och teologiska fakulteterna samt Lund University Centre for Sustainability Studies. I arbetet deltar även representanter och aktivister från lokala och internationellt förankrade sociala rörelser.

Gruppmedlemmar

Chad Boda (koordinator)
Lund University centre for Sustainability Studies (LUCSUS)
Lund University