Parthenonfriserna behöver inte vara rädda för Brexit

Skulpturer

– I och med omnämningen av Parthenonfriserna  i tidningen The Guardian vill vi påminna allmänheten om att en kopia av frisen finns att åskåda i vår skulpturhall på Pufendorfinstitutet, säger Eva Persson, som arbetar vid institutet.

Hon håller med krönikören i The Guardian om att Parthenonfriserna borde bli återlämnade till Grekland i samband med Brexit men tillägger att kopiorna på institutet kommer att stanna där de är – oavsett politiska uppgörelser.

– Jag vill uppmuntra intresserade att komma och beskåda friserna. Vi är öppna alla dagar utom helgdagar så kontakta oss gärna för att boka in ett besök.

Läs mer om Pufendorfinstitutets lokaler och historia.

Läs Guardians artikel: Let’s do a Brexit deal with the Parthenon Marbles.

2017-06-20
Tvärvetenskapliga infallsvinklar på migrationsforskning 2017/2018 – nytt initiativ vid Pufendorfinstitutet
2017-05-18
Ett rättviseperspektiv på energi