Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Initiativtagare Göran Bexell

Göran Bexell är rektor emeritus vid Lunds universitet och tidigare ordförande i Sveriges Universitets- och Högskoleförbund. Idag är han seniorprofessor i etik och arbetar med uppdrag både inom och utom Lunds universitet.

Sedan 2009 har han arbetat med externa uppgifter, bl.a som utredare vid Karolinska Institutet, Göteborgs universitet och Uppsala universitet. Han har varit ledamot i Pressens opinionsnämnd och i Crafoordska stiftelsens styrelse och ordförande i styrelsen för Dag Hammarskjöld Foundation i Uppsala (www.daghammarskjold.se ) och i Styrgruppen för SUHF:s ledarskapsprogram för ledare i akademien. Han var ordförande i Jubileumskommittén för Lunds universitets 350-årsfirande och är nu ordförande i styrelsen för Skissernas museum, tillhörigt Lunds universitet (www.adk.lu.se), och i LMK-stiftelsens styrelse (www.lmkstiftelsen.se) samt ledamot i Birgit och Sven-Håkan Ohlssons stiftelse.

Han är ofta anlitad som föreläsare om akademiskt ledarskap och akademiska värden med bakgrund i sin bok Akademiska värden visar vägen, 2011. Under senare år har han föreläst också om t. ex. Dag Hammarskjölds liv och död samt om Harry Martinson och etiken (www.youtube.com/watch?v=Ie1dKVwDjLc). Han medverkar som en av redaktörerna i En lundensisk litteraturhistoria, 2017,och som skribent i 350 näsor under 350 år, 2017. Samma år disputerade han vid Nasologiska fakulteten i Lund med avhandlingen Att lägga näsan i blöt. Studier i nasologi och etik.

Under sin tid som rektor arbetade Göran Bexell strategiskt för ökat samarbete mellan discipliner, fakulteter och forskargrupper. Pufendorfinstitutet är ett exempel på denna satsning och Göran Bexell har numera sin fasta arbetsplats i huset, tillsammans med ledning, administration och forskare.

Göran
Göran Bexell

Akademiska värden visar vägen

Gorans bok

Boken finns att köpa i bokhandeln, på AdLibris och Bokus