Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Utlysningar

Pufendorfinstitutet stimulerar tvärvetenskaplig forskning inom Lunds universitet. Institutet ger forskare från hela universitetet möjlighet att under två terminer arbeta tillsammans med ett problemområde som för sin lösning kräver kunskap från flera discipliner i samverkan.

Forskande och undervisande personal, som är anställda vid Lunds universitet, inbjuds att ansöka om möjligheten att få bilda ett Tema eller en Advanced Study Group vid institutet. 

Ansökan om Tema

Ett Tema ska samla en tvärvetenskaplig grupp kring ett vetenskapligt problem. Det ska vara nyskapande till sin karaktär och ännu inte moget för konventionell forskningsfinansiering. Arbetet i ett Tema syftar till att lägga grund för framtida forskning. Medlemmar i ett Tema erhåller lön från institutet (20 % av heltid under 9 månader).

Nu kan ni ansöka om ett Tema vid Pufendorfinstitutet med start hösten 2025. Deadline för ansökan är den 9 december 2024. 

Utlysning av Tema vid Pufendorfinstitutet

Ansökan om ASG

I en Advanced Study Group får forskare tillfälle att över ämnesgränser utbyta idéer och perspektiv på ett forskningsproblem med potential för vidareutveckling. Målet är att gruppens kunskap ska utvecklas och bana väg för framtida forskning. 

Två gånger om året finns möjlighet att föreslå ämnen, som lämpar sig för arbete i en ASG. 


Ansökningsdeadline för ASG med start i februari 2025 är den 10 november 2024.
Deadline för ansökan till ASG med start i september 2025 är den 10 maj 2025.

Öppen utlysning för ASG

Att ansöka om Tema. Q&A med institutets föreståndare Stacey Ristinmaa Sörensen

Vad innebär det att arbeta i ett Tema vid Pufendorfinstitutet?

Hör forskaren Karin Broberg berätta om sina erfarenheter. 

Hur är det att arbeta på Pufendorfinstitutet? Hör forskaren Karin Broberg berätta!

Informationsmöte - att ansöka om Tema och ASG

Är ni intresserade av att söka Tema eller ASG vid Pufendorf och vill tärffa oss för att ställa frågor ni inte hittar svar på här på webben? 
 

Välkommen till ett informationsmöte här på Pufendorfinstitutet den 9 oktober klockan 12.00-13.00

eller till ett digitalt Q&A via zoom den 11 oktober klockan 14.30-15.30. Till zoommötet anmäler du dig genom att mejla: contact [at] pi [dot] lu [dot] se

Kontakt

Stacey Ristinmaa Sörensen, föreståndare
stacey [dot] ristinmaa_sorensen [at] pi [dot] lu [dot] se (stacey[dot]ristinmaa_sorensen[at]pi[dot]lu[dot]se)
+46 46 222 62 10

Eva Persson, koordinator
eva [dot] persson [at] pi [dot] lu [dot] se (eva[dot]persson[at]pi[dot]lu[dot]se)
+46-46-222 62 03