Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Advanced Study Groups

En Advanced Study Group (ASG) är en flexibel mötesform för tvärvetenskaplig forskning där forskare från olika discipliner och fakulteter vid Lunds universitet får möjlighet att arbeta tillsammans kring ett gemensamt forskningsproblem som befinner sig i ett mycket tidigt.

Temat Urban creativity i livlig diskussion vid mötesbord. Foto

Pufendorfinstitutet bjuder varje år in forskare vid Lunds universitet att föreslå vetenskapliga problemområden, som lämpar sig för arbete i en Advanced Study Group (ASG). Ansökan om att etablera en ASG kan göras närsomhelst under året, men antagning sker vid vid två tillfällen.  

En ASG möjliggör ett utbyte av idéer och perspektiv på komplexa idéer och forskningsproblem med potential för vidareutveckling. Målet med en ASG är att utifrån gruppens mångsidiga expertis vidareutveckla ett uppslag till framtida forskning. 

En ASG involverar i allmänhet en kärngrupp på 5-10 forskare från olika fakulteter vid Lunds universitet. Gruppen har även möjlighet att knyta an forskare från andra universitet och högskolor, samt bjuda in externa gäster för kortare vistelser. 

Läs mer om hur arbetet i en ASG går till 

Forskare berättar hur det är att arbeta i en ASG 

Ta del av vår utlysning av ASG

Våra Advanced Study Groups

I menyn hittar du de ASGn som arbetar vid institutet idag, och under tidigare verksamhet (arkiv) hittar du de grupper som arbetat hos oss tidigare.