Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Växtvärk – perspektiv på invasiva främmande växter i svensk natur

Bok av Temat ”Perspektiv på invasiva främmande växter" 2020–2021.

”Invasiva främmande arter” är ett uttryck som hörs allt oftare, såväl i medier som i diskussioner vid fikabordet. Vad är då en invasiv främmande art och varför väcker dessa arter så starka känslor? Varför är de ett problem? Hur blir man av med dem? Har de några positiva egenskaper?

Den här boken är resultatet av Temat ”Perspektiv på invasiva främmande växter. Paradoxen växt, människa och individuella preferenser” som genomfördes under 2020–2021. Syftet med Temat var att sätta begreppet, forskningen om och diskussionerna kring invasiva främmande växter i ett brett vetenskapligt och samhälleligt perspektiv. Deltog gjorde forskare från Lunds universitet samt Sveriges lantbruksuniversitet med representation från flera olika ämnen: ekologi och botanik, miljövetenskap, etnologi, filosofi, landskaps- planering och växtvetenskap.

"Växtvärk – perspektiv på invasiva främmande växter i svensk natur" gavs ut på Palaver Förlag 2021.

 

Bokens omslag