Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Sound of Democracy – Hur vardagliga ljudmiljöer stödjer, speglar och förhindrar demokratiska värderingar

Tema 2023-2024

kvinna med megafon.Illustration.

Ljud är en oundviklig konsekvens av handlingar och relationer i vår värld. Alla rum har ett akustiskt element i sig, och ljud följer varken visuella, territoriella, juridiska eller äganderättsliga gränser eller regler. Genom att använda ljud som exempel undersöker Temat Sound of Democracy demokratiska värderingar och deras manifestation i ljudmiljöer.

Temat kommer att studerar hur vardagliga ljudmiljöer stödjer, speglar och avleder demokratiska värderingar. Frågor om demokrati– inkludering i, tillgång till, jämställdhet i – är relevanta på alla nivåer i samhället. Ljud har i dessa sammanhang en särskilt ”ohörsam” kvalitet ljud följer inte visuella, juridiska eller ägandegränser, och kommer i projektet att användas som ett element som överskrider både disciplinära och territoriella gränser. Detta kommer att t ex att göras genom experimentell och kollektiv uppfattning av ljud för att bidra till diskussionen och synliggörandet av strukturer för jämlikhet, rättvisa och inkludering.