Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Debattartikel om existensiell "prepping"

En liten ask med snöre och texten handle with care (engelska) ligger i en öppen handflata. Foto.
Hantera den existensiella krislådan varsamt. Foto: Jesse Ramirez, Unsplash

"Vi menar att berättelsen om krisen i den allmänna debatten inte får snäva in på en viss sorts scenarion: det hotande kriget eller olika slags naturkatastrofer. Naturligtvis behöver vi förbereda oss för den typen av händelser. Men kriser finns det gott om, och de kan vara så mycket mer. Vi behöver diskutera hur vi ska förbereda oss också för dessa."

Krislådor med konserver, tändstickor och vattenrengöringstabletter kan vara nog så viktiga. I den här debattartikeln ber författarna oss istället att reflektera över innehållet i vår existensiella krislåda och dess betydelse för oss (som) människor. 

Artikeln på i DN Debatt är skriven av forskare från Teologiska fakulteten, Humanistiska fakulteten, Samhällsvetenskapliga fakulteten och Medicinska fakulteten, som alla är medlemmar i Pufendorf IAS' tema: "Ständiga existensiella hot". 

Läs hela debattartikeln i Dagens Nyheter (öppnas i nytt fönster)

Läs mer om Temat "Ständiga existensiella hot"