Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Debattartikel om kusterosion i Skåne

shore; water meets sand, a person is standing on the beach beside a high sand dune

"Om kommuner och myndigheter inte agerar för att minska problemen med kusterosion försvinner Skånes sandstränder och omvandlas till ett lappverk av sten, stål och betong, skriver forskare inom det tvärvetenskapliga Pufendorftemat Kustperspektiv vid Lunds universitet."

Ja, så börjar dagens debattartikel i Sydsvenska Dagbladet. Den är signerad av medlemmar i Pufendorf temat Kustperspektiv, som består av forskare från LTH, Naturvetenskapliga fakulteten, Humanisitiska fakulteten, Samhällsvetenskapliga fakulteten och SLU. Hos oss vid Pufendorf Institute for Advanced Studies är det vardag att forskare från olika ämnesdiscipliner tar sig an samtidens och framtidens utmaningar. Läs gärna hela artikeln i Sydsvenskan för att få en inblick i vad tvärvetenskaplig forskning kan innebära.

“De värsta konsekvenserna av Babet ligger framför oss.” – Sydsvenskan

Läs mer om temat Kustperspektiv vid Pufendorf IAS