Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Utlysning av Teman och Advanced Study Groups vid Pufendorfinstitutet 2023

Grupparbete. Foto.

Pufendorfinstitutet välkomnar anställda vid Lunds universitet att ansöka om möjligheten att få forma ett Tema eller en Advanced Study Group.

Pufendorfinstitutet stimulerar tvärvetenskaplig forskning inom Lunds universitet. Institutet ger forskare från hela universitetet möjlighet att under två terminer arbeta tillsammans med ett vetenskapligt problemområde. Institutet fungerar som en inkubator för nya tvärvetenskapliga idéer och utgör en unik oas i det akademiska livet genom att erbjuda tid och utrymme för att utveckla nya forskningsfrågor och tvärvetenskapliga idéer. 

På Pufendorfinstitutet arbetar forskare i så kallade Teman eller Advanced Study Groups.

Utlysning av Tema

Ett Tema ska samla en tvärvetenskaplig grupp kring ett vetenskapligt problem. Det ska vara nyskapande tills in karaktär och ännu inte moget för extern forskningsfinansiering. Arbetet i ett Tema syftar till att lägga grund för framtida forskning. Läs mer om vad det innebär att arbeta i ett Tema vid Pufendorfinstitutet. 

Ansök senast 14 december 2022 om möjligheten att bilda ett Tema vid Pufendorfinstitutet.
Utlysning av Teman med start september 2023

Utlysning av Advanced Study Group

I en Advanced Study Group får forskare tillfälle att över ämnesgränser utbyta idéer och perspektiv på ett forskningsproblem med potential för vidareutveckling. Målet är att gruppens kunskap ska utvecklas och bana väg för framtida forskning. Läs mer om våra Advanced Study Groups

Två gånger om året finns möjlighet att föreslå ämnen, som lämpar sig för arbete i en ASG. 

Ansökningsdeadline för Advanced Study Groups är den 10 november och 10 maj.


Öppen utlysning av Advanced Study Groups

Informationsträff

Är du nyfiken på att veta mer om hur man söker ett Tema eller en Advanced Study Group är du varmt välkommen på ett  informationsmöte med Pufendorfinstitutets föreståndare Stacey Ristinmaa Sörensen den 16 November kl 13.00 (obs,ny tid, ändrat från kl 15.00 )

Andra forskares erfarenheter av att arbeta på Pufendorfinstitutet

Forskare berättar om deras erfarenheter av att arbeta i en Advanced Study Group (ASG). 

Hör forskaren Karin Broberg berätta om sina erfarenheter av att arbeta i ett Tema och vad arbetet vid Pufendorfinstitutet betytt för henne som forskare.