Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Mänskliga Rättigheter, Digitala Ojämlikheter och Sociala Konsekvenser av AI

ASG 2023-2024

Det senaste århundradet har bevittnat tekniska framsteg som inneburit allt från tunga maskiner till datorer och digitala klockor. Denna utveckling har medfört avsevärda innovationer för mänskligheten, men också hot mot mänskliga rättigheter.

smart digital klocka på armen. Foto.

I denna ASG utforskas kopplingarna mellan digitala innovationer och framväxande digitala ojämlikheter i relation till mänskliga rättigheter. Medan världen fortfarande är uppdelad mellan fattiga och rika, hävdas att digitala ojämlikheter påverkar mänskliga rättigheter i alla samhällsskikt, även om konsekvenserna är allvarligare för de fattiga. Detta sammanhang har inspirerat till nya vägar för att ifrågasätta syftet med mänskliga rättigheter och vad de syftar till att skydda.