Symposium: Tvärvetenskap – vad betyder det och hur gör man?

Pufendorfinstitutet bjuder in till symposium för att utforska frågor om gränserna för tvärvetenskaplig forskning i praktik och teori. Symposiet kommer att belysa tvärvetenskap utifrån olika perspektiv, med fokus på förutsättningar för tvärvetenskap, organisation, den tvärvetenskapliga processen och tvärvetenskap i praktiken. Under symposiet lyfts och diskuteras även Pufendorfinstitutets modell för tvärvetenskapliga samarbeten.

Alla som intresserar sig för tvärvetenskap och vill utforska hur man på olika sätt och nivåer kan stödja tvärvetenskapliga samarbeten är välkomna. De inbjudna talarna kommer att belysa tvärvetenskapliga samarbeten utifrån sin egen forskning och flera av dem utifrån vetenskapsfilosofiska perspektiv.

Ett fullständigt program kommer att läggas upp här inom kort, men det går redan nu bra att anmäla sig till symposiet. Registrering kommer att vara öppen till och med den 23 mars.

4 maj, 9.15 till ca 15.30-16.00. Lunch kommer att serveras mellan 12.00 - 12.30.

Bekräftade talare är:

Hanne Andersen, Professor (of Philosophy) and Director of Centre for Science Studies, Dept. of  Mathematics, Aarhus University

Miles MacLeod, Assistant Professor, Behavioural, Management and Social sciences, University of Twente

Uskali Mäki, Professor of Practical Philosophy, University of Helsinki
Nancy Nersessian, Professor of Cognitive Science. Harvard University & Georgia Institute of Technology

Michael O´Rourke, Professor of Philosophy and Interim Director of the MSU Center for Interdisciplinarity, Lansing, Michigan State University.

Richard Zare  (via Skype), Professor of Chemistry. Stanford University.

Om symposiet – Tvärvetenskap – vad är det och hur gör man?

Datum: 4 maj 2018

Registrering: Anmäl dig här

Symposiet vänder sig främst till forskare och forskningsledare men alla med intresse för tvärvetenskap är välkomna att delta.

Program kommer inom kort.

Kontakt:

Eva Persson, eva [dot] persson [at] pi [dot] lu [dot] se.