Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Digi-skatt

ASG 2023

Vår snabbt föränderliga och globaliserade värld kräver en djupgående analys av hur man utformar ett hållbart och legitimt skattesystem som finansierar vår framtida välfärd, som hotas av minskande inhemska skattebaser och åtstramningspolitik.

ASGn Digi-skatt studerar hur ett hållbart och effektivt skattesystem kan anpassas och utformas till dagens affärsmodeller och digitaliserade samhälle. Gruppens arbete syftar till att föreslå hur ett långsiktigt hållbart skattesystem bör utformas i en digitaliserad värld och där stater riskerar att förlora beskattningsmakt och därmed skattebas. Ett första steg i denna process är att kartlägga maktskiften över tid, och deras konsekvenser till följd av ökad användning av digital teknik.

Läs mer om gruppens arbete i en intervju med koordinatorn Cécile Brokelind: 
Digitalisering ställer nya krav på skattesystemet