Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hur är det att arbeta på Pufendorfinstitutet

porträtt på Karin Broberg. Bild.
Karin Broberg var med i ett av Pufendorfinstitutets första Teman och har sedan dess både deltagit i och koordinerat flera Teman under åren.

Karin Broberg är professor i arbets- och miljömedicin vid Lunds universitet och har deltagit i flera tvärvetenskapliga Teman vid Pufendorfinstiutet. Senast 2019 var hon koordinator för Temat CRISPRideas som handlade om det högaktuella ämnet genteknologi och den så kallade gensaxen. Under hösten är aktuell i Temat Hydrosolidariet som handlar om konflikter kring vatten och etiska aspekter kring förvaltning av vattenresurser.

Hör Karin Broberg berätta om sina erfarenheter av tvärvetenskapliga samarbeten i Teman och vad arbetet vid Pufendorfinstitutet betytt för henne som forskare.

Hör Karin Broberg dela med sig av sina erfarenheter av att arbeta vid Pufendorfinstitutet.

Frihet som föder kreativitet

"Det finns väldigt stora fördelar, eller en stor förmån
att f
å arbeta på Pufendorfinstitutet. Och det är för att man får arbeta på ett annat sätt än vad vi vanligtvis gör när vi har ett forskningsprojekt, där det på förhand är satt upp ramarna för vad vi ska göraIbland är redan hälften av studien gjord innan man får finansiering och man är mycket mer bunden av vilka frågor man ska ta upp och vilka resultat man ska ta fram. Så är det inte på Pufendorfinstitutet. Här får man arbeta friare och vi har inte krav påatt man ska göra vissa saker.
Det kan verka v
äldigt konstigt i början och många blir lite skrämda, men det visar sig att det föder en enorm kreativitet och att man faktiskt gör mycket mer än vad man tror för alla blir så glada och vill göra någonting."

Att arbeta i ett Tema

Läs mer om vad det innebär att arbeta i ett Tema på vår hemsida.

Ta del av våra utlysningar av Teman

Karin broberg är professor i  arbets- och miljömedicin vid Medicinska fakulteten och forskar om hur vår arvsmassa påverkar vår känslighet för miljön.

Karin Broberg har lång erfarenhet av att arbeta tvärvetenskapligt. Hon deltog i Pufendorfinstitutets första Tema Epigentik 2009, under 2019-2020 var hon koordinator för Temat CRISPRideas och idag deltar hon i Temat Hydrosolidariet 2.0.

Karin Brobergs sida i Lunds universitets forskningsportal

Läs mer om respektive Tema under vår sida "Tidigare teman"