Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

LMK-stiftelsens medicinpris till Johan Mårtensson

j Mårtensson

Johan Mårtensson, koordinator för Pufendorfinstitutets ASG ”Rapid Brain Change and Longterm Outcome” 2018-2019, tilldelas LMK-stiftelsen medicinpris 2019. Temat för årets pris är ”Tvärvetenskap i fokus – möten mellan medicin och humaniora”.

Johan Mårtensson får priset för sin unika forskning som kombinerar språkvetenskap och pedagogik med den senaste tekniken för hjärnavbildning. Han rör sig i i brytpunkten mellan inlärning och MR-fysik och kopplar i sin forskning samman hjärna och språk, medicin, teknik och samhällsvetenskap;

Om sitt arbete säger han att  ”… det unika mötet mellan universitets olika discipliner har gjort den här typen av hjärnforskning möjlig. Den kan både ge oss nya sätt att mäta hjärnstrukturer och utveckla metoder för att förstå och förbättra lärandet”.


LMK-stiftelsens medicinpris instiftades för fyra år sedan för att främja tvärvetenskaplig forskning. Prissumman är 600 000 SEK och delas ut torsdag 10 oktober i Lund. Läs mer om priset på LMK-stiftelsens hemsida och läs mer om ASGn ”Rapid Brain Change and Longterm Outcome” här.