Pufendorfinstitutet – tio år av idéutveckling

I år firar Pufendorfinstitutet tio år. Under dessa år har hundratals forskare haft möjligheten att utveckla nya tvärvetenskapliga idéer vid institutet. Två forskare som var med från start och sedan återkommit under årens lopp är filosofen Erik Persson och kemisten Petter Persson.
astrobiologi skulptursalen

Det var en verklig utmaning när Petter Persson och Erik Persson tillsammans med tio andra forskare från fem fakulteter skulle svara på frågeställningar om liv i rymden, i ett av Pufendorfinstitutets första teman, Astrobiologi. Idag, efter att ha deltagit i två teman och en Advanced Study Group tillsammans vet de betydligt mer om både liv i rymden och en mångfald av liv, i olika bemärkelser, på jorden – liksom vad det innebär att arbeta tvärvetenskapligt.

Läs hela artikeln i LUM

Pufendorfinstitutets tioårsjubileum

Den 19–21 september firade Pufendorfinstitutet tio år som Institute for Advanced Studies vid Lunds universitet. Under två dagar reflekterade forskare över vad tiden på Pufendorfinstitutet har betytt för dem och deras forskning. Tillsammans med inbjudna talare diskuterades även hur universitetet kan stötta risktagande i forskning samt hur man kan leda tvärvetenskapligt arbete. Jubileet avslutades med öppet hus, föreläsningar, musik och födelsedagstårta under Kulturnatten. Mer information och filmer från dagen kan du hitta på Pufendorfinstitutets hemsida